Hoogwaardige producten
én diensten

Onze diensten

Bij Dechra - AST Farma ondersteunen we u graag bij een goede en efficiënte praktijkvoering. Vanuit deze gedachte bieden wij u een aantal innovatieve diensten.

Doseringswijzer bijzondere dieren

Doseringswijzer bijzondere dieren

Om u op een eenvoudige manier de juiste dosering te laten bepalen, heeft Dechra – AST Farma een doseringswijzer voor bijzondere dieren ontwikkeld. Deze wordt op aanvraag gratis toegezonden.

Download hier de doseringswijzer in PDF formaat om alle doseringen direct in te zien.

Brochures

Brochures

Ter ondersteuning van uw praktijkvoering kunt u bij ons terecht voor voorlichtingsmateriaal. We hebben brochures in ons assortiment die zijn geschreven om diereigenaren voor te lichten over een specifiek diergeneesmiddel of een aandoening in het algemeen. Deze brochures kunt u kosteloos bij ons bestellen.

Bijsluiterbloks / medicijndoosjes

Bijsluiterbloks / medicijndoosjes

Dechra – AST Farma heeft een zeer complete blisterreeks. Op verzoek leveren wij bij ons blisterprogramma:

  • Blocks met bijsluiters, zodat altijd de juiste bijsluiter meegegeven kan worden

  • Vouwdoosjes in twee verschillende formaten: klein (11x5x2 cm) & groot (11x7x5 cm).

Blisterenveloppen - standaard

Blisterenveloppen - standaard

Wanneer u blisters aan uw klanten wilt meegeven is het natuurlijk prettig als dat op professionele wijze kan. Dechra – AST Farma faciliteert dit graag voor u en biedt daarom de mogelijkheid om standaard blisterenveloppen in Dechra – AST Farma lay-out te bestellen.

Blisterenveloppen – persoonlijk en in full color

Blisterenveloppen – persoonlijk en in full color

Als u een acceptabel deel van de tabletten (d.w.z. blisters) bij Dechra – AST Farma afneemt, kunt u kosteloos blisterenveloppen laten voorzien van uw eigen huisstijl in full color. In dit geval verzoeken we u vriendelijk contact met ons op te nemen via drukwerk@dechra.com zodat we uw wensen kunnen bespreken. Wij leveren maatwerk en voorzien u graag van hulp en advies als het gaat om het ontwerp van uw eigen blisterenvelop.

Bekijk hier de ontwerpmogelijkheden van de blisterenvelop.

Paspoorthoezen - persoonlijk en in full color

Paspoorthoezen - persoonlijk en in full color

Dechra – AST Farma helpt u graag om nét dat beetje extra service te realiseren. Daarom kunt u bij ons terecht voor op maat gemaakte paspoorthoezen. Hiermee kunt u uw klanten een mooie en praktische oplossing bieden om de papieren voor hun huisdier te bewaren. Wij kunnen de hoezen o.a. voorzien van uw logo in full color en uw praktijkgegevens. De afmetingen van de hoezen zijn zo bepaald, dat bijvoorbeeld het Europese paspoort, het vaccinatieboekje en de gebitscontrolekaart erin passen.

Neem contact met ons op via drukwerk@dechra.com om uw wensen aan te geven.

Bekijk hier de ontwerp mogelijkheden van de paspoorthoes.

Vaccinatieboekje

Vaccinatieboekje

Het vaccinatieboekje van Dechra – AST Farma is uitermate geschikt voor diereigenaren die hun huisdier niet meenemen naar het buitenland. In dat geval is een Europees dierenpaspoort niet nodig en voldoet een vaccinatieboekje. Een prima middenweg! In ons vaccinatieboekje kunt u op eenvoudige wijze alle vaccinaties, ontwormingen en klinische onderzoeken bijhouden. Daarnaast is er ruimte om de gegevens van eigenaar, kliniek en dier te noteren. Tenslotte bevat het boekje een overzicht van alle relevante vaccinaties voor honden, fretten, katten en konijnen.

De vaccinatieboekjes kunt u bij ons bestellen per 10 stuks.

Rouwkaarten

Rouwkaarten

Bij Dechra – AST Farma kunt u ook terecht voor condoleancekaarten. Op verzoek kunnen wij u 5 pakketten voorbedrukte rouwkaarten leveren. U kunt kiezen uit twee verschillende sets à 50 stuks bedoeld voor hond en kat. Daarnaast kunnen we u een set à 25 stuks voor paard en een set à 50 stuks voor bijzondere dieren aanbieden. Tenslotte kunt u kiezen voor onze meest recente reeks condoleancekaarten die u per 48 stuks kunt bestellen. Het combinatiepakket is een set a 48 stuks, met daarin 4 verschillende soorten kaarten, elk met een andere uitstraling en tekst.

Download hier een pdf bestand met de verschillende ontwerpen, formaten en oplages. Voor verdere informatie gelieve contact op te nemen met Dechra – AST Farma.

Tandheelkundig dossier voor paarden

Tandheelkundig dossier voor paarden

Dechra – AST Farma heeft een gebruiksvriendelijk tandheelkundig dossier voor paarden ontwikkeld met algemene informatie over het paardengebit en 12 overzichtelijke gebitskaarten op basis van het Triadan schema. In deze gebitskaarten kunnen de status van het gebit en eventuele behandelingen eenvoudig bijgehouden worden. De afmetingen van het dossier zijn aangepast aan die van het paardenpaspoort.

Zijn we niet te vroeg?

Zijn we niet te vroeg?

Iedere dierenarts kent de worsteling van klanten die voor de ingrijpende beslissing staan om hun huisdier in te laten slapen of niet. Dierenarts Hugo van Duijn heeft hier uit eigen ervaring een kort boekje over geschreven: “Zijn we niet te vroeg?”. Het boekje beschrijft de overpeinzingen en gedachtes bij het wel of niet afscheid nemen van een huisdier. Het is bedoeld als hulpmiddel om tot een, voor dier en mens, wijs en verantwoord besluit te komen. Het boekje wordt uitgegeven door Dechra – AST Farma en is op aanvraag gratis te verkrijgen.

Novacam® doseerspuit

Novacam® doseerspuit

De Novacam orale suspensie voor honden (1,5 mg/ml) is nu nauwkeuriger te doseren.

Dechra – AST Farma heeft namelijk een tweede spuitje ontwikkeld dat uitermate geschikt is om honden tot 15 kg mee te behandelen. De schaalverdeling loopt van 1 tot 15 kg en bestaat uit 30 delen, zodat op de halve kilogram nauwkeurig kan worden gedoseerd. De spuitjes zijn op aanvraag beschikbaar. Met duurzaamheid in het achterhoofd hebben we besloten deze spuitjes niet standaard mee te leveren.

Epilepsie logboek

Epilepsie logboek

Een overzichtelijk en informatief boekje voor mensen die een hond hebben die lijdt aan epilepsie. Het eerste gedeelte bevat informatie over de oorzaken, verloop en vormen van epileptiforme aanvallen. Hierin worden ook de mogelijke behandelmethoden toegelicht. Het tweede gedeelte bestaat uit een gebruiksvriendelijk logboek waarmee de eigenaar elke maand de aard en intensiteit van de aanvallen kan noteren. Het logboek kan hierdoor dienen als een belangrijk hulpmiddel bij het bepalen en afstemmen van de behandelmethode. De logboeken zijn op aanvraag kosteloos te verkrijgen via Dechra – AST Farma.

Vitofyllin® logboek

Vitofyllin® logboek

Vitofyllin is een geregistreerd diergeneesmiddel ter verbetering van de perifere en cerebrale bloedsomloop. Het vermindert sufheid, lethargie en algemene gedragsstoornissen bij ouder wordende honden. Om het effect van Vitofyllin ook voor de eigenaar van de hond inzichtelijk te maken heeft Dechra – AST Farma een logboek ontwikkeld waarmee de vooruitgang makkelijk meetbaar wordt. Het is de bedoeling dat de eigenaar de uiterlijke kenmerken en het gedrag van de hond gedurende 4 weken observeert en zijn bevindingen noteert in het logboek. Naderhand kan de vooruitgang samen met de dierenarts geëvalueerd worden. De logboeken zijn op aanvraag kosteloos te verkrijgen via Dechra – AST Farma.

Euthanasieverklaringen

Euthanasieverklaringen

Voorbedrukte kaarten welke u na invulling van de patiëntgegevens kunt meegeven aan uw klant als bewijs van euthanasie.

Download hier de euthanasieverklaring in PDF formaat.

Opiatenlogboek

Opiatenlogboek

Voorbedrukt formulier ter (wettelijke) registratie van het gebruik van Euthasol.

Download hier het opiatenlogboek in PDF formaat.

Gebitscontrolekaart hond en kat

Gebitscontrolekaart hond en kat

Op deze kaarten kunt u de status van het gebit bijhouden en tevens de volgende afspraak noteren. Het formaat van de kaarten is afgestemd op de afmetingen van het dierenpaspoort en hoes, zodat u deze eenvoudig aan iedere diereigenaar mee kunt geven.

Online doseringswijzer

Online doseringswijzer

Met de online doseringswijzer vindt u eenvoudig de juiste dosering op zowel desktop pc als laptop. De doseringswijzer kenmerkt zich door een overzichtelijke vormgeving en eenvoudige bediening. U dient slechts achtereenvolgens het doeldier, het lichaamsgewicht en de werkzame stof te selecteren. Vervolgens toont de applicatie de juiste dosering die u bovendien kunt printen. De database van bijna 550 werkzame stoffen ligt, net als bij de dosering app, aan de basis van deze online tool.

Naar de doseringswijzer