Equisolon: prednisolon poeder voor paard

Equisolon

Equisolon is een poeder met anijssmaak dat prednisolon bevat als werkzame stof (33 mg/g). Het is geregistreerd voor de behandeling van ‘recurrent airway obstruction’ bij paarden in combinatie met klimaatmaatregelen.

Prednisolon is een middellangwerkende corticosteroïde met een ontstekingsremmende werking. Corticosteroïden onderdrukken de immuunrespons doordat ze de dilatatie van haarvaten, de migratie en werking van leukocyten en fagocytose remmen. Glucocorticoïden hebben een effect op het metabolisme doordat ze een stijging van de gluconeogenese veroorzaken. RAO (recurrent airway obstruction) is een algemeen voorkomende luchtwegaandoening bij volwassen paarden. Zieke paarden zijn gevoelig voor geïnhaleerde antigenen en andere pro-inflammatoire stoffen, waaronder schimmelsporen en van stof afkomstige endotoxinen. Wanneer medische behandeling van paarden met RAO noodzakelijk is, zijn glucocorticoïden effectief bij het onder controle houden van de klinische tekenen en het verminderen van neutrofilie in de luchtwegen.
Bij het product wordt een maatschep geleverd waarmee dosering aan paarden met uiteenlopende gewichten mogelijk is. De juiste dosis dient te worden gemengd met een kleine hoeveelheid voer.

Met Equisolon biedt AST Farma u het eerste geregistreerde diergeneesmiddel voor paard dat prednisolon bevat.

Lees de volledige productinformatie op de productpagina van Equisolon..