Ketoconazol SmartTabs voor honden

Fungiconazol

AST Farma biedt u de mogelijkheid om ketoconazol tabletten voor te schrijven die officieel als diergeneesmiddel zijn geregistreerd. Het betreft ons nieuwe product Fungiconazol: Smakelijke SmartTabs met 200 mg of 400 mg ketoconazol als werkzame stof.

De Fungiconazol Smakelijke SmartTabs zijn beschikbaar in twee sterktes: 200 mg en 400 mg. Het diergeneesmiddel is geregisĀ­treerd voor de behandeling van dermatomycosen die worden veroorzaakt door de volĀ­gende dermatofyten: Microsporum canis, Microsporum gypseum en Trichophyton mentagrophytes.

Smaakstoffen bestaan vaak uit eiwitten die allergische reacties kunnen veroorzaken. De grootte van de eiwitten speelt hierin een belangrijke rol. Eiwitten met een molecuulgewicht boven de 4500 Dalton kunnen namelijk zorgen voor een dergelijke allergische reactie. Dermatomycosen kunnen ook voorkomen bij dieren met een (voedings)allergie, daarom is de grootte van de eiwitten in de smaakstof van Fungiconazol onderzocht.

Hieruit bleek dat er geen eiwitten of peptiden groter dan 1200 Dalton (<4500 Dalton) aanwezig zijn. De smaakstof kan daarom als hypoallergeen worden beschouwd en ook worden ingezet bij honden met een voedings- of huidallergie. Lees de volledige productinformatie op de productpagina's van Fungiconazol 200 mg en Fungiconazol 400 mg.