Furosoral® SmartTabs: nu ook beschikbaar in 10 mg tablet

Furosoral

Furosoral is een geregistreerd diergeneesmiddel dat furosemide bevat als werkzame stof. AST Farma brengt naast de 40 mg tablet ook een aanvullende sterkte van 10 mg op de markt waarmee de dosering beter kan worden afgestemd op katten en honden met een lager lichaamsgewicht die voor oedeem behandeld moeten worden. Zowel Furosoral 10 mg en Furosoral 40 mg zijn SmartTabs en dus gemakkelijk in twee of vier gelijke delen te breken.

Furosoral kan worden toegepast bij oedeemvorming (niet op ontsteking berustend) in diverse weefsels, lichaamsholten, gewrichten, peesscheden en dergelijke. De werkzame stof furosemide is een derivaat van sulfamoyl antranilzuur en is een snelwerkend diureticum. Het remt de terugresorptie van natrium- en chloorionen in de nieren voornamelijk ter hoogte van het stijgende deel van de lis van Henle en ook ter hoogte van de proximale en distale niertubuli met een verhoogde waterexcretie tot gevolg.
Een isotonische of licht hypotonische urine met onveranderde of licht zure pH wordt geproduceerd. De kaliumexcretie wordt pas verhoogd bij zeer hoge doses.
Lees de volledige productinformatie op de productpagina’s:
Furosoral 10 mg
Furosoral 40 mg