Nu ook beschikbaar als 500 mg tablet

Metrobactin

Metrobactin tabletten zijn Smakelijke SmartTabs met het eerste keus antibioticum metronidazol als werkzame stof. De tabletten zijn gemakkelijk deelbaar om nauwkeurig doseren mogelijk te maken. Bovendien geeft de toevoeging van de 500 mg tablet u meer mogelijkheden voor het behandelen van honden in de hogere gewichtsklassen.

Het wordt gebruikt bij infecties door protozoën en obligaat anaërobe bacteriën zoals Clostridium spp. Bacteriële infecties van urogenitaal apparaat, mond/keelholte en huid, veroorzaakt door voor metronidazol gevoelige bacteriën op geleide van een specifiek antibiogram. Het beoogde effect van de werkzame stof in Metrobactin komt als volgt tot stand. Nadat metronidazol in de bacterie is doorgedrongen wordt het middel door de gevoelige bacterie (anaëroob) gereduceerd.

Metrobactin 250mg en 500mg
 

De metabolieten die daarbij ontstaan hebben een toxisch effect op de bacterie door binding van het bacteriële DNA. Tegen gevoelige bacteriën is metronidazol in het algemeen bactericide bij concentraties gelijk aan of iets hoger dan de minimum inhiberende concentratie (MIC). Metronidazol heeft klinisch geen relevante activiteit tegen facultatief anaërobe, obligaat aërobe en micro aërofiele bacteriën, anders dan Campylobacter fetus.

Lees de volledige productinformatie op de productpagina’s:
Metrobactin 250mg
Metrobactin 500mg