Anesthesie in de zuiverste vorm

Sedadex

Sedadex is de nieuwste toevoeging aan de anesthesie reeks van AST Farma. Het is een oplossing voor injectie met 0,5 mg/ml dexmedetomidine als werkzame stof. Sedadex is geregistreerd voor honden en katten waarbij anesthesie, sedatie en/of analgesie gewenst is.

De voorloper van Sedadex (Sedastart) bevat medetomidine als werkzame stof. Medetomidine is een mengsel dat voor de ene helft uit dexmedetomidine en de andere helft uit levomedetomidine bestaat. Dexmedetomidine wordt beschouwd als het actieve deel van dit mengsel, en is niet geheel toevallig de werkzame stof in Sedadex.

De effectieve dosis van dexmedetomidine is daarom de helft van die van medetomidine. Sedadex bevat 0.5 mg/ml dexmedetomidine om het gebruik in de praktijk zo prettig mogelijk te maken. Het toe te dienen volume komt dan namelijk overeen met Sedastart dat 1 mg/ml medetomidine bevat*

Het kan zowel intramusculair (hond en kat) als intraveneus bij de hond worden toegediend. Net als Sedastart is Sedadex goed en snel te antagoneren met atipamezole (Sedastop). Sedadex is beschikbaar in een flacon van 10 ml.

Lees voor meer informatie de volledige productinformatie van Sedadex.

*Zie bijsluiter voor de exacte doseringen die bij de verschillende indicaties horen.