Synthadon: methadon in de juiste sterkte

Synthadon

Synthadon is de meest recente toevoeging aan onze anesthesie reeks. Dit nieuw geregistreerde diergeneesmiddel bevat methadon als werkzame stof in de vorm van een oplossing voor injectie. Het kan bij honden en katten worden toegepast als analgeticum en als premedicatie bij algehele anesthesie

Synthadon wordt toegediend om krachtige analgesie te bewerkstelligen en/of het dier te sederen in combinatie met tranquillizers of sedativa. Het analgetische- en sederende effect van de werkzame stof methadon wordt bereikt doordat het μ-opioïde receptoren stimuleert en NMDA receptoren blokkeert. Door NMDA receptoren te blokkeren wordt de opname van noradrenaline geremd. Spinale en supraspinale analgesie is het gevolg van de effecten van methadon op de μ- opioïde receptoren.
De aanbevolen dosering voor analgesie bij de hond is 0,5-1 mg methadon per kg lichaamsgewicht. Synthadon kan bij de hond subcutaan, intramusculair en intraveneus worden toegediend. Bij de kat is de dosering 0,3-0,6 mg methadon per kg (intramusculair).

Lees de volledige productinformatie op de productpagina’s:
Synthadon 5 mg/ml
Synthadon 10 mg/ml